VIDEO: Anonym nahlásil výbušniny na bratislavských školách. Viaceré zrušili vyučovanie, polícia nič nenašla

ta3/Soňa Búranová/TASR
3.5.2024 09:23 , Aktualizované: 3.5.2024 15:30

Bratislavská polícia preverovala oznámenia o údajných výbušninách na viacerých školách v Bratislave. Oznámenie dostala v piatok počas ranných hodín., informovala o tom na sociálnej sieti Polícia SR.

Deti poslali domov

Podľa informácií ta3 rodičia dostali do elektronických schránok e-mail od učiteľov, aby si prišli pre deti. "Bližšie informácie poskytneme, akonáhle to situácia umožní," uviedla polícia.

Viac ako 20 škôl

Evakuovaných malo byť viac ako 20 škôl. Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste, potvrdila hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková. Situáciu podľa jej slov riešili s políciou.

Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že vyhrážku dostalo viac ako 26 škôl na území hlavného mesta.

"Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku," uviedol Chren.

Mestské časti v tejto súvislosti podľa neho spolupracujú s Policajným zborom, ktorý školy priebežne kontroluje. Hrozbu vyhodnotil ako nízku. "Vyučovanie by v týchto chvíľach malo pokračovať," doplnil Chren.

Pozrite si, ako to vyzerá pred Základnou školou Milana Hodžu.

Polícia prehľadala priestory

Situácia sa postupne dostáva "do normálu" aj v Petržalke, kde dostalo výhražný e-mail deväť z 11 základných škôl. "Polícia prehľadáva všetky spoločné priestory - šatne, kabinety, jedálne, telocvične, aby zaistila bezpečnosť detí aj personálu. Vyučovanie bolo prerušené, no postupne sa vracia do normálu," povedala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že situáciu priebežne sledujú a komunikujú s vedením škôl.

Polícia prehľadala priestory všetkých škôl v Starom Meste. Triedni učitelia po dohode s vedením škôl osobne vyzývali rodičov, aby si deti prišli vyzdvihnúť. Takéto riešenie vyhodnotili ako najlepšie, keďže polícia musí dotknuté priestory na niekoľko hodín uzavrieť. Samospráva však odkazuje, že netreba panikáriť.

"Žiadne výbušniny sa v školách zatiaľ nenašli," zdôraznila mestská časť na sociálnej sieti v piatok v obedných hodinách.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok