Záplava hráčov z NHL. Česká reprezentácia príde na turnaj do Brna s viacerými zámorskými posilami

ta3/TASR
29.4.2024 16:34

Tréner českej hokejovej reprezentácie Radim Rulík spravil pred nadchádzajúcim prípravným turnajom v Brne viacero zmien v kádri. Pribudlo do neho osem hráčov, ktorí v prebiehajúcej sezóne nastúpili v NHL. Zatiaľ v ňom ešte nefiguruje žiadny z finalistov play off extraligy, ktorá vyvrcholila v nedeľu siedmym zápasom medzi Pardubicami a Třincom (1:2 pp).

Radim Rulik
TASR/Martin Baumann
Na snímke tréner českých hokejistov Radim Rulík v prípravnom hokejovom zápase pred blížiacimi sa MS v ľadovom hokeji Praha - Ostrava medzi výbermi Slovenska a Česka 27. apríla 2024 v Bratislave.

Brankárske trio

Na poslednom turnaji Euro Hockey Tour sa Česi predstavia s novým brankárskym triom z NHL - Petr Mrázek (Chicago), Karel Vejmelka (Arizona), Lukáš Dostál (Anaheim). Okrem nich pribudli do kádra domáceho účastníka MS aj obrancovia Radko Gudas (Anaheim) a Jan Rutta (San Jose) a útočníci Dominik Kubalík (Ottawa), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (obaja New Jersey) a Filip Zadina (San Jose).

V predposlednom týždni prípravy na MS (10.- 26. mája) už v kádri ČR nefigurujú brankári Jakub Málek, Dominik Frodl, Lukáš Klimeš, obrancovia Andrej Šustr, Jakub Galvas, Filip Pyrochta a útočníci Jakub Rychlovský, Tomáš Filippi a Matyáš Kantner.

"Nebolo to jednoduché rozhodovanie. Dať preč z mužstva niekoho po víťazných zápasoch je určite ťažšie, než keby sa prehralo," narážal Rulík na aktuálnu sériu siedmich víťazných zápasov, vrátane triumfov nad Slovenskom (4:2, 4:1). Rulík bude mať v Brne k dispozícii až 32 hráčov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok