Ukrajina opäť pod náletom dronov. Útoky poškodili viacero bytov, hlásia aj zranených

ta3/ČTK
23.4.2024 06:24

Ruské sily v noci na utorok opäť zaútočili na Ukrajinu s pomocou dronov iránskej konštrukcie Shahed, informovali ukrajinské médiá s odvolaním sa na úrady a veliteľstvo vzdušných síl.

Kyjev čelil ďalšiemu masívnemu ruskému útoku, nálety dronov hlásila aj Moskva. Ukrajina útok na Moskvu popiera
TASR/AP (ilustračné foto)

V Odese drony poškodili 14 bytov a zranili sedem ľudí vrátane dvoch detí, informoval na svojej webovej stránke denník Ukrajinska pravda s odvolaním sa na miestne úrady a veliteľstvo južnej skupiny ukrajinských síl. Podrobnosti o následkoch leteckých útokov v Kyjevskej a Čerkaskej oblasti zatiaľ nie sú známe.

"V Odese boli v dôsledku náletu nepriateľa poškodené obytné budovy, vypukol požiar," napísala Ukrajinska pravda. "Na odstraňovaní následkov sa pracuje. Podarilo sa zachrániť 34 ľudí vrátane troch detí," dodala.

Podľa predbežných údajov sa nálet zaobišiel bez obetí na životoch, uviedol pre RBK-Ukrajina starosta Odesy Hennadij Truchanov.

Letecký poplach

Rusi nasadili niekoľko skupín útočných dronov a vo viacerých oblastiach bol vyhlásený letecký poplach, informovala RBK-Ukrajina s odvolaním sa na velenie ukrajinských vzdušných síl, ktorých súčasťou je protivzdušná obrana. Podľa týchto informácií sa jedna skupina dronov, vypustená z okolia Kurska, zamerala na Čerkaskú oblasť.

V tejto oblasti bezpilotné lietadlá útočili v blízkosti mesta Kaniv, kde sa na rieke Dneper nachádza vodná elektráreň, uviedla spravodajská stanica BBC na svojej ruskojazyčnej webovej stránke s odvolaním sa na informácie zo sociálnych médií.

Aj vojenská správa Kyjevskej oblasti informovala, že protivzdušná obrana odrazila útok dronu a vyzvala obyvateľov, aby nefilmovali požiar a nezverejňovali zábery na internete. "Dbajte na svoju vlastnú bezpečnosť. Zostaňte v úkrytoch, kým nebude zrušená pohotovosť," vyzvala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok