Poznáme ALL STAR EUHL aj najužitočnejšieho hráča play-off. Na meno najlepšieho trénera si ešte musíme počkať

ta3/EUHA
22.4.2024 14:08

O zložení ALL STAR rozhodli hlasy trénerov jednotlivých účastníckych tímov. Každý hráč tak mohol získať maximálne osem hlasov.

Erik Smolka.jpg
Tomáš Somr

ALL STAR EUHL 2023/2024

Najlepším brankárom EUHL (Európska univerzitná hokejová liga) sa stal Andrej Julínek z majstrovskej UMB hockey team Banská Bystrica. V elitnej obrane si vyslúžili miesto Adam Šimurda (Philosophers Nitra) a Botond Galusnyák (Sapientia U23). Trojicu najlepších útočníkov tvorí Richard Novodomec (UMB hockey team Banská Bystrica), Erik Smolka (Gladiators Trenčín) a Ihor Nikolaevich (UHT Sabers Oświęcim).

Andrej Julínek.jpg Facebook/UMB Hockey Team Banská Bystrica Andrej Julínek po víťazstve v semifinálovej sérii

Individuálne ocenenie poputuje do Maďarska

Tréneri rozhodli aj o najlepšom nováčikovi, ktorým sa pre tento rok stal Benedek Madasci z UNI Györ ETO HC. V trinástich zápasoch nazbieral 21 kanadských bodov (13+14). „Hoci sa tím z Györu nedostal do play-off, ide o kvalitného, konkurencie schopného účastníka súťaže. Svedčia o tom i jeho šikovní jednotlivci na čele s Madascim. Aj touto cestou mu chcem pogratulovať ku skvelému výkonu a držím mu palce, aby nás svojou hrou bavil i naďalej,“ vyslovil na adresu najlepšieho nováčika Peter Špankovič, generálny manažér EUHA.

Smolka s dvomi cenami

Ocenenie pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti si preberie Erik Smolka z Gladiators Trenčín. Ten sa doslova utrhol z reťaze, v trinástich zápasoch strelil 15 gólov a na ďalších 14 nahral. „Erik patrí medzi najkomplexnejších hráčov celej ligy. Nielen, že mu to ide na ľade, ale má aj skvelé vodcovské schopnosti, o čom svedčí fakt, že je kapitánom Gladiátorov a tiež bol kapitánom aj slovenského univerzitného výberu na minuloročnom Svetovom pohári v univerzitnom hokeji v Rumunsku. To, čo predvádza na ľade, musia, myslím si, oceniť aj súperi. Hokejom sa prosto baví a súčasne baví nás,“ nešetril pochvalnými slovami prezident EUHA Ľubomír Sekeráš.

No a aby toho kapitán trenčianskeho celku nemal málo, do jeho rúk bude smerovať aj cena MVP a teda pre najužitočnejšieho hráča v play-off. Počas vyraďovacej fázy hry získal v ôsmich zápasoch 16 (9+7) kanadských bodov.

Najlepšieho trénera i manažéra ešte nepoznáme

Slávnostné odovzdávanie cien je na programe v máji, ktorému bude predchádzať aj konferencia EUHL. Na spomínanom odovzdávaní sa dozvieme aj meno najlepšieho trénera, manažéra a tiež držiteľa ceny za rozvoj EUHL. „Každoročne po skončení sezóny máme s trénermi a manažérmi jednotlivých tímov oficiálne stretnutie, v rámci ktorého vyhodnocujeme uplynulý ročník a súčasne sa začíname pripravovať na ten nadchádzajúci. Už teraz môžem prezradiť, že v sezóne 2024/2025 bude pôsobiť minimálne jeden nový tím,“ vyslovil Sekeráš, ktorý zatiaľ nechcel konkretizovať, odkiaľ by nový účastník EUHL mal byť. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok