Nedeľný útok medveďa pri obci Povina preveruje zásahový tím. Dobrovoľný hasič skončil s poranením nohy

ta3/TASR
21.4.2024 18:27 , Aktualizované: 21.4.2024 20:07

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR preveruje hlásenie o útoku medveďa na muža, ku ktorému malo dôjsť v nedeľu popoludní pri obci Povina v okrese Kysucké Nové Mesto. Potvrdila to manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Kristína Bocková. Na incident upozornil portál cas.sk.

SITUACIA-S-MEDVEDMI
ta3 (ilu)

Starostka obce Povina Alena Dudeková uviedla, že muž mal po útoku šelmy utrpieť poranenie nohy. Incidentom sa podľa nej zaoberajú okrem zásahového tímu i poľovníci a polícia.

K útoku medveďa na muža malo podľa starostky dôjsť približne o 15.30 h v lokalite Holý vrch. Napadol dobrovoľného hasiča.

Pozrite si reportáž o mimoriadnej situácii na Slovensku v súvislosti s medveďmi:

Žilinská krajská polícia na sociálnej sieti informovala, že polícia po prijatí oznámenia o útoku okamžite na miesto vyslala policajné hliadky, ktoré vykonávajú monitoring v obci a jej blízkom okolí. Zásahovému tímu policajti poskytli súčinnosť pri pátraní po šelme. Muž bol so zraneniami prevezený na ošetrenie do nemocnice.

"Žiadame preto občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode. V prípade potreby neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158," vyzvali verejnosť policajti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok